Montag, 9. März 2009

raspuns catre o problema legata de toaletele din capitala

Din

dileme.blogspot.com
Blogul lui Mos Craciun:


"Uneori imi trec niste intrebari mai mult sau mai putin stupide prin cap.

De exemplu:
1) De ce, cand suntem opriti pe strada de un voluntar care vinde felicitari pentru scopul x, alegem sa contribuim sau nu?
Mie mi s-a intamplat azi sa contribui cu 20 de ron la organizatia World Collegiate Association for the Research of Principles. Ei, si pe masura ce ma indepartam de voluntarul respectiv, ma intrebam ce m-a convins sa raspund pozitiv la mesajul sau.
Am cateva raspunsuri alternative:
- nu era roman(ca). Era asiatica, cel putin la cum arata. Acum sa nu imi veniti cu din astea, ca "pentru mine toti sunt la fel" :)
- vorbea in engleza.
- era simpatica, adica zambea mult.
- in schimbul sumei primeam o felicitare draguta pe care am privit-o cumva ca pe un mic cadou pentru cineva anume.

2) De ce nu raspunde cel din buda (WC) cu "ocupat" sau ceva de genul cand bati in usa iar reactia corespunzatoare vine abia dupa ce incerci sa deschizi usa?!

Ei?"

Raspunsul lui Geon:

Cand se bate la WC, convenabil pentru utilizator dar si civilizat este a raspununde "ocupat". Exceptia apare in cazul cand utilizatorul cabinei este deosebit de concentrat.
Ma aventurez sa afirm ca o astfel de concentrare e perfect justificata la o stare numita constipatie.
Daca majoritatea oamenilor nu raspund cand se bate in usa, este ori din cauza constipatiei ori a unei alte cauze. Aceasta alta cauza presupun ca se numeste nesimtire, blazare, economie de cuvinte.
Constipatia cronica, cea care nu trece o perioada indelungatat de timp, lasa cu siguranta urme si asupra starii de spirit. Ea nu poate fi una pozitiva. Judecand dupa figurile oamenilor din capitala, se poate constata o constipatie generala.
Deci dincolo de eroarea inerenta gandirii umane, oamenii din aglomeratiile urbane se pot clasifica in nesimtiti sau constipati.
Pentru confirmarea stiintifica a unui astfel de model, e necesar un studiu simplu in cateva toalete publice din capitala: se bate in usa Wc-ului si se asteapta un raspuns. care se noteaza. cand numarul de inregistrari a devenit suficient de mare si semnificativ, rezultatul studiului va indica numarul de oameni cu comportament
normal.
Restul de oameni trebuie sortati dupa o psihanaliza anala avand la dispozitie alte date statistice care nu fac obiectul prezentei comunicari.

09 martie 2009 14:21

1 Kommentar: